De Regenmaker - de musical

Windesheim studenten

Verandering klein en persoonlijk maken was het doel van veranderaar Kees Klomp met zijn inspirerende verhaal ‘De Regenmaker’. Omdat klimaatverandering op basisscholen nauwelijks werd besproken bedacht hij dit voorleesboek Nu is er de musical, helemaal ontwikkeld, gespeeld en gezongen door studenten van Windesheim. Hoe leuk dat zij er een aantal stukken zullen spelen tijdens PROTO Inovationday om op een hoopvolle manier een groot probleem bespreekbaar te maken.

Biografie

In mei werd het kinderboek ‘De Regenmaker’ gepubliceerd. Wat begon als een persoonlijke missie van Kees Klomp groeide uit tot een collectieve inspanning, waarbij meer dan 20.000 boekjes door heel Nederland reisden. Het doel was niet alleen om de boekjes weg te geven, maar vooral om ze door te geven. En dat gebeurde met veel enthousiasme.

De inspiratie voor ‘De Regenmaker’ ontstond toen Kees Klomp met verbazing hoorde dat klimaatverandering nauwelijks besproken werd op de basisschool van zijn zoon. Nadat hij op andere scholen vergelijkbare reacties kreeg, besloot hij zijn ervaringen en een oeroud kindersprookje over hoop te delen met kinderen.

Nu is er De Regenmaker – de musical šŸ™‚