Spoorzone Zwolle

  • ICT/E-COMMERCE /
  • / MAAKINDUSTRIE /
  • / CREATIEVE INDUSTRIE /
  • / KLIMAATADAPTATIE EN SMART-SUSTAINABLE LIVING

De Spoorzone in Zwolle is nu nog voor veel mensen een onontdekt gebied. Hoewel de meeste mensen wel eens in of in de buurt van het station geweest zijn of in één van de kantoren in Hanzeland, is het grootste deel van Spoorzone Zwolle nog onbekend en ook niet toegankelijk voor iedereen. Hier komt verandering in.

Spoorzone Zwolle wordt de innovatie-, cultuur- en kennis hotspot van Regio Zwolle en ver daarbuiten. Een plek waar mensen wonen, ondernemen, leren, innoveren en verblijven. Met volop kruisverbanden tussen grote en kleine bedrijven en onderwijsinstellingen. De spoorzone wordt een echt stuk stad, een aanvulling op het historische centrum, met duurzame woningen en met innovatieve en creatieve bedrijven en organisaties. Werken, onderwijs, culturele voorzieningen en horeca; het gebied heeft straks een mix aan functies. Het station is daarbij een belangrijk knooppunt. Op deze plek groeit in de komende jaren een innovatiedistrict voor heel Regio Zwolle.

Deze ambitie geven we vanaf nu ook kleur met de organisatie van mooie evenementen. Spoorzone Zwolle gaat steeds meer open en de verbinding met de binnenstad wordt de komende jaren steeds sterker, zeker als dit jaar de bouw start van de nieuwe loopbrug over het spoor.