Waar gaan we heen en wat kan ik doen!?

Lucas De Man

Lucas De Man is bezig met een boek en podcast over de hele nabije toekomst van onze wereld. in 11 hoofdstukken spreekt hij wetenschappers, denkers en doeners om te begrijpen waar we heen gaan en wat wij, gewone mensen, kunnen doen om bij te dragen. In deze wervelende lezing krijgt u naar inzichten en humor ook een aantal handvatten om de wereld met frisse moed in te struikelen

Biografie

Lucas De Man (1982) haalde zijn MA Literatuur in Leuven en ging daarna naar de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Na zijn opleiding tot regisseur is hij gelijk Stichting Nieuwe Helden/Company New Heroes gestart waar hij nu al 11 jaar artistiek leider is. Sinds 2018 runt Lucas samen met zakelijk leider Wouter Goedheer en ontwerper Pascal Leboucq Biobased Creations. Biobased Creations ontwikkelt (kunst)installaties en creaties van biobased materialen om hiermee anderen – zowel professionals als het brede publiek – te inspireren ook met circulaire en biobased materialen en methodieken aan de slag te gaan. Zo zijn The Growing Pavilion, The Exploded View en The Water We Breathe voorbeelden van grote installaties die storytelling inzetten om zo de stap naar een duurzame wereld te stimuleren.

Met Nieuwe Helden creëerde Lucas in 11 jaar tijd meer dan 40 projecten in meer 17 landen. Daarnaast is Lucas tv-maker en presentator (o.a. 4 jaar Kunstuur en 5 jaar Man en Kunst bij de AVROTROS en 2 jaar Goud van Brabant bij Omroep Brabant). Lucas is ook vaak in binnen- en buitenland te zien als spreker en conceptontwikkelaar. Zo heeft hij de afgelopen jaren als host, presentator en spreker op onder andere Design Indaba Congres in Zuid-Afrika, TedX Amsterdam, SinguarityU, Dutch Design Awards, School of Live, Edge, YPO Belgium, YPO Marokko, Tanween festival Saoedi Arabië, Creativity World Forum, en het VNG-congres Nederland en nog vele andere congressen.