Nieuwe Ecosystemen

Jasper Udink ten Cate

Aan de hand van de tentoonstelling Nieuwe Ecosystemen van Museum de Fundatie en Kasteel Nijenhuis zal spreker Jasper Udink ten Cate een presentatie geven over ecosystemen die verder gaan dan alleen natuur. Jasper neemt je mee op een reis vanuit het verleden naar de toekomst en stelt de vraag welke impact het menselijk handelen heeft gehad en gaat hebben op onze ecosystemen. En welke rol kan kunst en voedsel daarin spelen?

Biografie

Kunstenaar en Creative Chef Jasper Udink ten Cate werkt vanuit zijn multidisciplinaire studio en ontwerpt ervaringen en sculpturen rondom het thema voedsel. Daarbij maakt Jasper gebruik van technologie, wetenschap, filosofie, gastronomie en elk ander denkbaar onderwerp dat een bijdrage kan leveren aan het verhaal dat Jasper wil vertellen.
Eetbare geluiden, multi-sensorische tafelkleden, historische groentes en utopische vergezichten worden gemixt met glasblazen, houtbewerken, muziek en het bereiden van eten.
Het werk van Jasper is te zien over de hele wereld op tentoonstellingen en tijdens performances zoals the Metropolitan Museum NY en bij bedrijven zoals NIKE.