DATA GEDREVEN GEBIEDSONTWIKKELING & DATALAB ZWOLLE

In het Spoorzone gebied in Zwolle gaan we DataLab Regio Zwolle ontwikkelen. Ons idee en initiatief is om een centrum voor datawetenschap te creëren, samen met andere bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio.

INNOVATIE & REGIONALE ONTWIKKELING

Innovatie speelt een cruciale rol bij regionale ontwikkeling. Door het creëren van een centrum voor datawetenschap in de Spoorzone Zwolle streven we naar het bevorderen van innovatie in de regio. Door gebruik te maken van grote en diverse datasets kunnen we complexe problemen analyseren en nieuwe inzichten verkrijgen. De samenwerking tussen bedrijven van verschillende achtergronden en regionale onderwijsinstellingen, creëert een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie. We geloven dat het creëren van een unieke gemeenschap in de Spoorzone Zwolle een stimulerende omgeving zal zijn waarin innovatieve ideeën kunnen gedijen en de regio kan floreren en zich kan onderscheiden in het tijdperk van digitalisering.

PRESENTATIE & ASPECTEN

Tijdens de presentatie gaan we in op drie aspecten van onze aanpak. De regio en regionale ontwikkelingen, data en data gestuurde gebiedsontwikkeling, community building en beeldvorming.