INSPIRATIEDAG ICT EN CI

laat je de hele dag inspireren!

Welkom op de inschrijvingspagina van de Inspiratiedag van de btg ICT en CI. Dé dag voor docenten en andere betrokkenen bij de mbo-opleidingen voor ICT, Communicatie, Media, Design, Kunsten en Entertainment. We hebben een ochtend vol inspirerende sprekers en mooie sessies waarin je wordt bijgepraat of geïnspireerd. Voor elk opleidingsgebied is er genoeg inspiratie op te halen!

In de middag sluiten we aan bij de PROTO Innovation Day, met meer dan 25 sprekers over meesterschap. Jouw inschrijving is geldig voor de hele dag!

Deelname aan de hele dag is voor leden van de btg kosteloos indien gebruik wordt gemaakt van de kortingscode.

highlights

Ionica Smeets; Onze plenaire spreker, wetenschapsjournalist, wiskundige en (prijswinnend!) hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets neemt ons mee in de wereld van misleidende grafieken en leert jou zo hoe je niet voor de gek gehouden kunt worden door wat je ziet. Als lid van de grafiekpolitie helpt ze jou om feit van beeld te onderscheiden.

Jeroen Junte; designjournalist voor De Volkskrant en oprichter en hoofdredacteur van DesignDigger.nl neemt je in zijn interactieve presentatie mee in een reis door de geschiedenis van het ambacht. De opvatting over ambacht zijn veranderen door de tijd. Neem Delfts Blauw, in de zeventiende eeuw een innovatieve manier van proto-industriële serieproductie. Tegenwoordig is dit het summum van ambachtelijk vakmanschap. De waardering van voor ambacht is eveneens veranderlijk. Onder druk van globalisering en digitalisering is er een hernieuwde aandacht voor de handmatige productie met lokale grondstoffen door ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve makers.

David Graus: Hoe zet je algoritmes in op een eerlijke en inclusieve manier? Algoritmes worden steeds meer ingezet om slimme beslissingen te maken en op die manier doelgroepen te classificeren, te ranken en gedrag te voorspellen. Maar hoe doe je dit op een ethische manier? En wat is de invloed van algoritmes op de bias van onze studenten? David Graus, Lead Data Science bij Randstad Groep Nederland, laat ons zien wat de mogelijkheden en beperkingen van algoritmes zijn.

En nog veel meer!

Bekijk hier een sneak peak van het middagprogramma

Inschrijfformulier

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen voor het ochtendprogramma. Je inschrijving daarvoor is pas definitief als je vanuit de btg ICT en CI een bevestiging hiervoor hebt ontvangen.

Heb je geen kortingscode, neem dan contact op met de btg ICT en CI via secretariaatbtgICTenCI@mboraad.nl