Podium: Vision

15:50 - 16:05

Vrouwenkoor Hera uit Zwolle onder leiding van Raghna Wissink

Springtij Forum in de regio

Het koor zingt muziek die stroomt, muziek over water en energie.

De passie voor het zingen van uitdagende muziek op hoog niveau is wat de zangeressen van Vrouwenkamerkoor Hera verbindt. Het ensemble wordt in 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink en gooit vanaf het eerste concert hoge ogen met interessant, veelstemmig, klassiek en eigentijds a capella repertoire.

Met delen uit het debuutprogramma ‘Fear thou not’ wint Hera in februari 2020 het Vocaal Festival in Utrecht. Uit het juryrapport: “Wat een prachtig ensemble met interessant repertoire, een uitstekende focus van de koorleden en een fijne muzikale benadering.”

De programmering van Hera bestaat uit koorconcerten en grensoverschrijdende kunstprojecten in samenwerking met andere kunstenaars en (kunst)disciplines. Hera werkt intensief samen met componisten, brengt nieuw werk in première en laat zich uitnodigen door bijzondere opdrachtgevers, waaronder de Stichting Stolpersteine.

 

Springtij in de regio

Ben je klaar voor een spannend avontuur? Duik tijdens het Springtij-in-de-regio-Zwolle event dat we organiseren tijdens PROTO Innovation Day in de bijzondere wereld van Zwolle en haar eeuwenoude relatie met het water. Het leven in deze regio is een fascinerende dans met het water, die ons allen verbindt en vormt.

Uitgedaagd door water

Water is het kloppend hart van de regio Zwolle. Het geeft leven en energie aan onze stad en houdt onze economie levendig. Maar deze unieke band brengt ook uitdagingen met zich mee, vooral de klimaatverandering en de impact op ons leven. Wat gebeurt er als de zeespiegel stijgt en Zwolle een zeehavenstad wordt? Wat als het zoute water onze geliefde IJssel-Vecht Delta binnendringt?

Ervaar het

Tijdens het Springtij-in-de-regio-Zwolle event krijg je de kans om deze mogelijke toekomsten niet alleen te bediscussiëren, maar ook te ervaren. Dit dynamische evenement biedt een levendige mix van lezingen, workshops en netwerkactiviteiten. Het is een kans om je helemaal onder te dompelen in de uitdagingen en mogelijkheden van onze stad.

Toekomsten

We staan voor grote beslissingen: beschermen we onszelf door van de stad een vesting te maken? Of laten we het water vrij door de stad stromen? We nodigen je uit om deze keuzes niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart te maken.

Dompel je onder

Kom naar het Springtij-in-de-regio-Zwolle event, dompel jezelf onder in de ervaring, en help mee om de toekomst van Zwolle vorm te geven. Wat voor stad willen we zijn over 25 jaar? Maak deel uit van deze spannende reis. Verbind je met anderen en doe mee aan het gesprek over de toekomst van onze stad. Iedereen is welkom, dus meld je vandaag nog aan!

Springtij in de regio Zwolle is een samenwerking van PROTO Innovationday en Springtij Forum. We creëren een prachtig podium over de duurzame transitie.

Biografie

Springtij brengt mensen, die een verschil maken in de duurzame transitie, met elkaar in beweging. In een inspirerende omgeving worden hart en hoofd met elkaar verbonden. Zo ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden, handelingsperspectieven en worden systeemveranderingen gecreëerd voor een duurzame toekomst.