Podium: Mainstage

13:10 - 13:50

Concreet aan de slag met AI

Jarno Duursma

Jarno zal een wervelend en bruisend verhaal vertellen over kunstmatige intelligentie, synthetische media en creatieve machines. Hij neemt ons mee in alle laatste trends en ontwikkelingen.

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan namelijk razendsnel. Het is de meest belangrijke technologische trend van het komende decennium. Slimme machines die voorspellingen kunnen doen en verassende inzichten genereren uit grote hoeveelheden data.

Je krijgt van Jarno een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem kennis van de voorbeelden, de voordelen en de mogelijke risico’s.

Wat je kunt verwachten?

  • Prikkelende ideeën en inspiratie.
  • Veel voorbeelden.
  • Goede uitleg en realistische kijk.
  • Veel humor.

Mag je eigenlijk niet missen.

Biografie

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

 

‘Ik wil mensen anders naar zaken laten kijken’

Ik ben zelf nieuwsgierig en vind het fantastisch om nieuwe ontwikkelingen uit te zoeken en mijzelf steeds op andere gedachten te brengen. Ik hou van de frisse energie die vrijkomt bij nieuwe trends en de prikkeling van nieuwe invalshoeken. Dat wil ik overbrengen op andere mensen. Ik wil mensen anders naar zaken laten kijken. Naar de toekomst, naar de samenleving, naar zichzelf. Ik wil mensen aanzetten tot beweging. Ik hou van nieuwe ontwikkelingen en perspectieven, maar ben tegelijkertijd niet naïef. Ik ben gezond kritisch met oog voor de menselijke maat.

 

Ik ben geïnteresseerd in de impact van technologie op ons als mensen. Hoe het ons vormt en beïnvloedt. Ik vind boven alles dat we moeten behouden wat ‘menselijk’ is.