DATA GEDREVEN GEBIEDSONTWIKKELING & DATALAB REGIO ZWOLLE

Annemiek Houtkamp, Armando Pais do Amaral & Jan van Gils

DATA GEDREVEN GEBIEDSONTWIKKELING & DATALAB ZWOLLE

In het Spoorzone gebied in Zwolle gaan we DataLab Regio Zwolle ontwikkelen. Ons idee en initiatief is om een centrum voor datawetenschap te creëren, samen met andere bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio.

INNOVATIE & REGIONALE ONTWIKKELING

Innovatie speelt een cruciale rol bij regionale ontwikkeling. Door het creëren van een centrum voor datawetenschap in de Spoorzone Zwolle streven we naar het bevorderen van innovatie in de regio. Door gebruik te maken van grote en diverse datasets kunnen we complexe problemen analyseren en nieuwe inzichten verkrijgen. De samenwerking tussen bedrijven van verschillende achtergronden en regionale onderwijsinstellingen, creëert een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie. We geloven dat het creëren van een unieke gemeenschap in de Spoorzone Zwolle een stimulerende omgeving zal zijn waarin innovatieve ideeën kunnen gedijen en de regio kan floreren en zich kan onderscheiden in het tijdperk van digitalisering.

PRESENTATIE & ASPECTEN

Tijdens de presentatie gaan we in op drie aspecten van onze aanpak. De regio en regionale ontwikkelingen, data en data gestuurde gebiedsontwikkeling, community building en beeldvorming.

Biografie

ANNEMIEK HOUTKAMP
Annemiek is een ervaren professional in vastgoedontwikkeling en een bekend gezicht in de Regio Zwolle. Als ontwikkelingsmanager bij VanWonen is zij betrokken bij nieuwe (gebieds)ontwikkelingen. Ze richt zich op het creëren van duurzame en inspirerende leefomgevingen en werkt daarbij samen met diverse partijen als overheden, corporaties en andere (maatschappelijke) organisaties om deze kwaliteitsrijke gebieden te realiseren. Door haar architectuur achtergrond kan Annemiek creatieve oplossingen bedenken en een brug slaan tussen de esthetische en functionele aspecten van gebiedsontwikkeling.

ARMANDO PAIS DO AMARAL
Armando is een ervaren professional op het gebied van data science, technologie en conceptontwikkeling. Hij is Head of Data Science and Technology bij VanWonen, waar hij het team leidt en expertise toepast in kunstmatige intelligentie, data-analyse en business intelligence. Met zijn jarenlange ervaring heeft Armando bewezen vaardigheden in projectmanagement en zakelijke analyse. Hij heeft daarnaast een achtergrond als architect/stedenbouwer en conceptontwikkelaar. Met zijn enthousiaste en resultaatgerichte benadering is hij gepassioneerd over het gebruik van data en technologie om waarde toe te voegen aan organisaties en projecten.

JAN VAN GILS
Jan is schilder, architect en ontwerper en werkt bij VanWonen Onderzoek en Ontwikkeling op het gebied van stedenbouw en de transformatie van stedelijke gebieden. Zijn werk richt zich op het begrijpen van de geschiedenis, het functioneren en het potentieel van veelbelovende locaties in de stad. Daarmee brengt hij maatschappelijke thema’s en belanghebbenden samen en genereerd interesse in locaties, waarbij hij met verbeelding en ideeën de toekomstige ontwikkelingen schetst.

Annemiek, Armando en Jan werken reeds vanaf de oprichting van VanWonen nauw samen aan diverse ontwikkelingen op het gebied van concept- en gebiedsontwikkeling.